Chess Tournament di SAMSHSB

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !!

Hye you alls !! Sihat ?? Semoga korang sihat selalu .. (sbb ramai yg sakit .. hehe) iagak lama jugaklah kan sis tak update blog .. sebab busy dengan study , lawan chess lagi .. hampir 2 minggu sis tak masuk kelas .. disebabkan ? chess jugak .. hehehe

Aritu time lawan :

Permainan ada 9 pusingan .. huish , banyak kan ?? hehehe .. penat tahu ? hehe .. first day , memang gementar satu badan sebab sis first time wakil sekolah untuk catur .. then , masa first day , sis asyik tersalah  step je .. itu yang membuatkan sis tak menang2 tuh .. geram betoll .. tapi result untuk first day :

Pusingan 1 : kalah dengan budak melayu
Pusingan 2 : Seri dengan budak cina ( sebab stalemate )
Pusingan 3 : Kalah lagi .. hurmm
Pusingan 4 : Ouhh yeahh ! menang !! (lawan dengan budak cina tuu)


Point terkumpul : 1.5 mata 

Untuk second day pulak , ada 5 pusingan .. lagi penat .. sis rasa macam nak tidur je .. penat dan ngantuk sangat2 .. tu yang kalah tu .. hurmm .. tapi memang challenge lah kan .. ada sorg budak kisas aritu , memang tak pernah kalah dalam semua round .. cayalah !! haha .. untung kisas dapat dia .. hehehe .. 

Pusingan 5 : kalah
Pusingan 6 : seri
Pusingan 7 : kalah
Pusingan 8 : kalah
Pusingan 9 : kalah
Point terkumpul : 2 mata jerrr .. 
main ni individu .. tapi nanti mata dikumpulkan .. lawan catur kat sekolah sis sendiri tahu ?? dah dua tahun .. tahun depan tuan rumah sekolah lain pulak .. huhuhuu .. sis wakil untuk menengah atas .. memnag cubaan betul lah sis masa tu .. sampaikan sis menangis sebab asyik kalah je lepas main pusingan 8 .. hurmmm .. nampak sangat yang sis masih lemah lagi dalam main catur .. :)

sapa2 yang nak masuk tahun depan , buat elok2 eh .. jangan jadi macam sekolah yang budak nya baru dapat 0.5 mata .. hehehe .. hard work k ? Daerah Klang je .. hahahaha .. 

huh .. penatnya menaip .. huhuuu .. k la .. itu saja .. Annyeong hi-gaseyo !!

Story for now !

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

hello my dear ! yg hensem dn yg cntik dn yg lain2 !! of cuz korg tgh shopping skrg kn ? of cuz lahh .. hahaha .. hr sbtu .. dh lama sis x bercerita disbbkn oleh jadual yg padat .. dn sis kene main catur wakil sekolah .. btw , sis x akn lupa korg taw ! arini sis nk cerite best punya !

pasal barang kene rampas ! uhukuhuk :'(

masa hari selasa , balik ke klz mcm bese sbb pagi tu bacaan al-qur'an .. n then , pengawas ada perjumpaan .. lama gila ! huish ! ada kes apa ni .. kwn sebelah sis dh cuak dh .. "aq rasa ada spotcheck arinih dowh" muka sis pon ikut cuak jugak .. dlm hati dh kata , habislahhhh .. huish .. masa sis tgh belajar subjek prinsip akaun , pengawas masuk ' ada apa pulak ni?' dh saspen dh .. then pengws tu ckp yg team dia nk wt spotcheck .. OMO !! betul lahh !! masa spotcheck , naseb baik kwn baik sis yg check beg sis taw ! kalau x dgn gmbr2 sis skali kene amik .. dh ckp dgn dia " weh jgn check dompet aq taw !" sis pon kene penalti jugklah sebb pakai inai .. huh ! dh 2 mata penalti dh aq kumpul . saket aty .. tgk dr tingkp kn , kwn baik sis amik gmbr KyuHyun(SuJu) dn gmbr2 yg lain dr ddlm file sis sendiri .. dh kene penalti lagi .. uhuk2 !! slps tu kene koyak !!!!!!!! uhukuhuk .. :'(
sedih sis ..dh lah kene penalti pastu kene koyak krtsnyer ! button suju pown ada dia amik ! hurmmm .. mmg mcm nk kene bntai lah kn .. hahaha .. sebenarnya sis mmg x der niat nk bwk gmbr2 yg sis print tp sis yg terlupa sis ltk dlm tu .. masa cuti aritu sis kemas2 file kt rmh .. hurmmm .. naseb badan lah jwbnyer .. masa sis kt pintu belakang kls , budx form 5 panggil2 la .. sbb dpn klz sis budx form 5 .. "asilah2 !!" hurm ? pelik dh .. diorg panggil sis .. tp sis kene jumpe pegws dulu masa 2 .. then da abes jumpe tgk form dh duk diam .. apalagi sis cabut la tunggu kt pintu lg .. sbb pgws blom keluar .. tetibe br je nk masuk klz , ada org ckp " sapa asilah ? bg dia kerts ni " sis pown amik lah .. " sayalah asilah .. hahaha" kwn sis yg dgr pown tergelak-gelak .. kerts tu tanda sis x akn hadir klz slps wktu rehat sbb nk berlatih catur .. hurmmm .. lepas dowhh .. kelasnyer .. hehehe

itu jer ..? penat taw sis taip nih .. pnjg lebar .. huh ! k la .. Annyeong hi gaseyo !!

Shoutbox