SMA is over !


Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Moshi moshi !

nmpak title tu . punya besar tkkn tk nmpk kowt ? hehe . gurau je . k . SMA dh habes pd 15 aribulan aritu . so , budak form 4 dh cuti ! ouh yeah . 

sis pown tk taw nk cite apa . ap yg sis boleh wat edit blog je la . hehe . 

hehe itu je . k

SMA Semakin Hampir !

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Moshimoshi !

huh . berhabuk nya . uhuk uhuk ! hahaha . harini budak form 4 cuti ! yeahh ! cikgu bg . hehehe . anyway , i dont have anything to say actually . just , doakan kami , budak SAM Sultan Hisamuddin Sg . Bertih berjaya ye ! 

SMA dh makin dekat tp makin mlz nk baca buku , huh . hahaha

dah itu je . sepanjang minggu dpn sis akan ada exam k ? 

Annyeong gaseyo !

Semangat SMA 2013

Assalamu'alaikum ! Annyeong haseyo ! Konichiwa !

hoho berhabuk sudah blog ni rupanya .. haha banyak sarang labah2 ni .. haish .. haaha .. eh lupa nk cakap .. hai u olls ! 

huh penat taw tak , semalam pergi kursus SMA .. perghh .. taw kat mana ? Jugra,Banting u know .. jauh giler ..tp I naik kereta dengan cikgu .. tak naik bas haha 

rasa lain macam sikit naik kete cikgu .. selalu naik bas .. haha . ok kat sana kitorang banyak dapat info tambahan pasal subjek2 al azhar ni .. tak pe .. kami akan meningkatkan prestasi SMA ! yeah !

kami dapat rasa tanggungjawab kami lebih besar .. memandangkan tahun lepas tak memuaskan hati pihak skolah, nampaknya .. paham2 la ye .. hehe ..

tempatnya agak best ! duduk macam kat tepi pantai eventhough kat sana bukan dkt pantai .. ok paham tak? haha .. tanah macam tanah pantai .. angin dia yang mendayu .. perr semartt lah .. haha .. rasa mcm .. ya Allah beruuntung nya kami .. Alhamdulillah

semoga pada tahun ini .. calon2 SMA 2013 akan meningkatkan prestasi kita masing masing ye ! Man jadda wa jada , sesiapa yg berusaha pasti berjaya ..

penat dah menaip ni memandangkan malam semalan tk tidur lena kan .. haha tata !

Cerpen Muhasabah : Pengemis Tua (Bhg.1)


Puan Mastura hairan dengan perubahan sikap Ikram. Lazimnya selepas pulang dari sekolah Ikram riuh menceritakan tentang dunia persekolahan yang dilaluinya hari itu. Tapi kali ini, Ikram hanya muram dan membisu.

         "Kenapa ni ? Ikram bergaduh dengan kawan ya? Atau kena denda dengan cikgu?" soal Puan Mastura. Suami Puan Mastura telah lama meninggal dunia, sebaik saja genap enam bulan usia perkahwinan mereka. Jadi Ikram tidak pernah menikmati kasih sayang seorang ayah.

         Ikram hanya menggelengkan kepala.
         "Habis tu?" soal Puan Mastura lagi. Namun Ikram masih lagi tidak mahu memberi jawapan , membuatkan Puan Mastura buntu.

         "Sebenarnya duit yang mama bagi RM10 untuk sumbangan hari gotong royong perdana sekolah tu Ikram dah..." Ikram tergagap-gagap.
   
         "Ikram gunakan duit itu untuk membeli komik atau jajan ya?" sergah Puan Mastura.
         "Tak, Ikram sedekahkan duit itu pada pengemis tua yang minta sedekah di kaki lima bangunan pasaraya tu" jelas Ikram.

          Dia menyedari kehadiran pengemis itu semenjak dua hari yang lalu setiap kali pulang dari sekolah dengan menunggang basikalnya.

          "Ikram kesian tengok makcik tu. Badannya kurus. Wajahnya puca. Baju dan kain batiknya koyak di sana sini," ujar Ikram sedih.


          "Baiklah,kalau macam tu esok bawa mama berjumpa dengan pengemis itu," pinta Puan Mastura. "Untuk apa?" soal Ikram hairan. "Sebagai membuktikan kata-kata Ikram"

          Ikram tersenyum. Dia segera mengangguk kepalana tanda setuju.

Keesokannya, Ikram membawa mama pergi berjumpa dengan pengemis tua yang dimaksudkannya itu. Malangnya, pengemis itu tidak kellihatan. Puas dicari sekitar kaki lima bangunan kedai pasaraya itu, namun masih gagal menjumpainya.

         "Mananya? Ikram kata pengemis itu ada di sini," Puan Mastura mula berasa sangsi. "Tapi selalunya makcik itu memang ada di sini." Hati Ikram bimbang, sekiranya mama menuduh dia berbohong.

         "Ikram jangan main-main dengan mama. Kalau Ikram berbohong, tahulah apa hukuman yang akan mama beri nanti," gertak Puan Mastura. "Tapi mama ..... "

Belum sempat Ikram meneruskan kata-katanya, kedengaran bunyi dentuman  yang amat kuat dari arah jalan raya berdekatan. Bunyi itu mengejutkan mereka. Dari jauh kelihatan sebuah kereta Proton Waja dan seorang perempuan tua sedang terbaring di atas jalan raya.

         "Ya Allah, ada kemalanganlah. Mari kita pergi tengok." Tanpa membuang masa, Puan Mastura dan Ikram bergegas menuju ke tempat kejadian. Dalam sekelip mata, orang ramai datang memberi pertolongan. Puan Mastura dan Ikram menyelit di celah-celah khalayak ramai untuk melihat keadaan mangsa.

        SAMBUNGAN ... nantikan bahagian yang seterusnya ..

Mini Giveaway by Nurin Aireen




KLIK BANNER UNTUK JOIN


Giveaway ini dianjurkan oleh Nurin Aireen dan ditaja oleh para sponsor hebat iaitu Mizna Online ShopSiti Nur TampawanSyiera FirdausFatin DianaHouse of WNSAlyaa NajlaaNur FarahudaNur RahimahElih JapaharCik Hawa SD, Areena dan Anis Amira

25 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA YANG BERTUAH? TUNGGU APA LAGI? JOM MERIAHKAN GA NI!

TERJAH HADIAH KAT SINI
2x BLOUSE UNTUK 2 TOP REFERRAL!!



Tarikh mula : 28/7/13
Tarikh tamat : 3/8/13 *seminggu sahaja*
Pengumuman pemenang : 4/8/13

Cepat cepat cepat !! seminggu je ni .. apa tunggu lagi ? meh join ramai2 !


Dah 20 Ramadhan ?


Assalamu'alaikum , Annyeong haseyo , konichiwa !

                 wah wah wah ! dah berhabuk rupanya blog saya ini ! hoho masuk2 je dah cite pasal 20 Ramadhan ? lah2 .. haha .. ok .. sebenarnya happy sebab kita kan hampir dengan malam Lailatulqadar .. betul tak betul tak?

                 so , better rajin2 kan la qiamulail iaitu bangun pada tengah malam untuk beribadat contoh solat hajat , solat tahajud , solat taubat dan lain2 lagi .. ehehe dah macam ustazah dah .. hehe insya Allah .. sapa yang tak rajin solat terawih , baik rajinkan sekarang sebab .............

                HARI NI DAH 20 RAMADHAN DIK OI ! 
                APA TUNGGU  LAGI !!!

hah .. kan dah kene sound . haha .. itu saja je cik nak ingatkan .. cepatnya la Ramadhan dah nak habis kan ? hoho asal la cakap awal sangat ni? sepatutnya cakap waktu 29 Ramadhan . ahaha

ni la akibatnya perut dah berdondang sayang .. hahaha semua apa pun tarak .. 

Ok la .. sampai di sini sahaja .. Annyeong hi gaseyo !

Segmen Kemuncak SSID

Nak join ? klik [SINI]

 Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

waa segmen SSID ! maklumlah kita pon minat SSID .. ehem2 .. haha tu yg kita join tu .. hehe harap2 kita menang sebab 11 Julai tu bezday saya .. i want to win .. insya Allah kalau ada rezeki,adalah .. ehehe
semua syarat2 yg owner nak semua kita da buat hehehe

itu je kowt nak disampaikan .. ehehe tata ! Annyeong hi gaseyo !

SEGMEN MENANG HANDPHONE

Nak join klik [SINI] 

cepat2 sbelum terlambat !!

saya tag : Aisya

Giveaway Gempak Raya 2013


Nak join ? Klik banner !

ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19-Topup RM5

Segmen Bloglist Julai & Ogos By Cik akak



Nak join ? Klik [SINI]

Assalamu'alaikum ! Anyeong haseyo ! Konichiwa !

waa nmpkny ade perubhn kt sidebar kite .. haha mnjd ke tk taw la .. hahaha .. nmpk sgt blog ni dh nk berhabuk sbb tuannya tak bukk2 lg blog .. hahaha

eh2 lupa nk say HAI u olls ! kita ada join satu segmen ni .. jom la join ramai2 .. ada hadiah topup tau .. dua pemenang je .. hehehe .. 

kita nk out dulu la .. hehe Annyeong hi gaseyo !

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Special Giveaway by Syazlia & Diana



Nak join ? Klik [SINI]

Assalamu'alaikum ! Annyeong haseyo ! Konichiwa !

hai semua semua semua !! sya ada joinn satu GA ni .. special ? sbb banyak gila hadiah .. hahaha apa lgi ? jomlah join ramai2 .. tarikh tutp 31 Mei 2013 tau !

Senarai hadiah (hanya boleh pilih dua) :

- 5 Doodle by Miss Wawa
- 2 Header by CikJariManis
- 2 Tudung bawal by 4u Muslimah
- 2 mask muka by Anis
- 1 Novel by Anis
- 1 cursor by Zahirah *Design mengikut kehendak pemenang
- 2 long necklace by Miss Firaa
- 1 tudung ready made by Pemborong
- 1 Minuman BerryRich by Serbaneka
- 1 hadiah misteri by Cik Teha *Misteri gila tau!
- 1 MP3 by Hafizah
- 2 topup RM5 by Hafizah
- 5 tudung bawal tribal by De Bawal
- 2 topup RM10 by Mysara
-2 Keronsang Reben by Siti Zawiah
- 6 tomato, 6 appeltox, 6 shiseido by Anseneda

ha .. nampak tak?banyak kan? hehehe

Hadiah pilihan saya ialah : 

Novel dari Anis dan long necklace dari Miss Firaa

Jom kita menge'join' 4x 
Jom kita pergi menge'join'
satu giveaway dari syazlia
diana juga turut serta,
supaya hadiah menjadi banyak 

Jom kita pergi menge'join'
meriahkan giveaway dia
sambil itu dapat hadiah
besnya kita dapat hadiah 

jom kita pilih dua
dari hadiah dia sponsor
entry kreatif pilihan dia
semua ini cari pemenang

sudah habis lagu ini
tuk tarik perhatian ini
entry kreatif sudah dibuat 
hanya tunggu panggilan dia 

lagu versi : jom kita mengundi

lagu dah dbuat .. amacam ? best tak ? ok la sampai disini sahaja tulisan saya .. Annyeong hi gaseyo !

Segmen : Tambah & Kenali Kaki Blog Mengikut Bulan Kelahiran

Bismillahirrahmanirrahiimm .........

Nak join ?? Klik [SINI]

Assalamu'alaikum ! Annyeong haseyo ! Konichiwa !

hai semua ! saya ada join satu segmen ni .. jom la join ramai2 .. tarikh tutp 23 Jun 2013 ok? hehehe 

Tarikh lahir cik wink (saya) ialah :

11 Julai 1997

terima kasih sudi melawat ! jangan lupa utk join ye ! :)

Segmen : Saya Nak Tambah Followers

Bismillahirrahmanirrahiiim ......


klik banner untuk join
Bismillah..
sebenanrnya,dah lama tidak membuat segmen memandangkan segmen sebelum ini agak kurang mendapat sambutan.Namun aku harap kali ini dapat sambutan dan supporters dari rakan-rakan semua!
SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
Tujuannya:adalah untuk menambahkan bilangan followers(rakan2 )dan meningkatkan traffic blog:)
untuk yang ingin join :
  1. follow blog JIAKREATIFELT ok
  2. add aku di google +
  3. Buat tajuk entry : SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
  4. Tinggalkan link entry korang di kotak komen aku

TARIKH TAMAT PADA 31 MEI 2013
JOM JOIN SEMUA~!...^_______^


Giveaway Camera Coins Bank by Nadnod Azizan

Bismillahirrahmanirrahim .........

Nak join ? Klik [SINI]

Assalamu'alakum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

hai korang ! Saya ada join giveaway ni .. memang menarik sangat .. terbuka kepada semua ye .. tarikh tutp 3 Jun 2013 ! hehehe

My short essay is :

Tabung kamera pilihan saya ialah yang berwarna pink kerana ia menampakkan feminin bagi seorang perempuan dan wanita . Lagipun , warnanya adalah salah satu kegemaran saya .. bagi saya, ia kelihatan comel walaupun hanyalah tabung duit kamera .. selain itu, boleh menaikkan mood saya untuk menabung dengan banyak .. -the end-

itulah short story saya .. saya harap saya dapat duit tabung kamera .. insya Allah .. semua syarat2 dah dipatuhi .. betul ! tak tipu ! hehehe .. ok la sampai di sini sahaja .. wish me luck k? thank you ! ^_^

Big Holiday's Giveaway

Nak join ?? Klik [SINI]

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

hai u olls ! Nampaknya blog ni dah berhabuk .. haha dah lama tak buka la katakan .. kita ada join satu giveaway ni .. jap eh , orang nak promote .. hahahaha

Senarai hadiah :
-1x Shawl & 1x Akel
-1x Keychain
-3x Chocolate
-1x Lip Tin & Topup RM5
-3x Header Clipping Mask
-2x Topup RM5

 ha .. nampak tak hadiah nya tu? nanti kalau ada update apa2 , selalu la singgah ye .. hehehe .. itu je la yang sis mampu sampaikan .. da~ Annyeong hi gaseyo !

Hari Kecemerlangan

Assalamu'alaikum ! Annyeong haseyo ! Konichiwa !

hai3 ! wahh berhabuk blog sis ni ha .. da lama tak diusik lah katakan .. hahaha .. ok2 .. nk cerita ni .. get ready eh ? hehehe

Pada hari ini , iaitu 28 April 2013 ada hari kecemerlangan utk 2012 .. thun ni 2013 so buat 2012 la .. ehehe .. paham2 je la .. hahaha .. sis kena datang sebab ada ambik hadiah .. wahh !! nervous tahap gaban taw ! hahaha lawakkk ..

td sis berbaju kurung biru .. nmpk la sorg abang form 5 ni .. bersmpin biru .. ohoho .. kita sedondon la cik abang oi walaupun bju anda wrna kelabu . hehehe .. hensem doehh .. mcm nak akad nikah je . hai abg , da tak sabar ke nak akad nikah ?? ahahaha 

haishh aq nihh .. hahaha mengumpat pasal dia pulak .. Astaghfirullahal'azim .. hehehe .. huh .. td byk jumpa kwn2 lama yg dh pindah .. wuuu~ muka diorg makin berseri seri lahh .. jelez u know .. hahahaha .. lagi2 ada yg berpurdah .. memang la kn .. jelez tahap gaban .. hehe .. td sempat lagi naik ke kelas dn amik gambar yg serba indah tu .. ha ? serba indah ?? hahaha lol indah la .. hehehe

ok la .. da penat menaip ni .. ok Assalam'alaikum and annyeong hi gaseyo !!

Exclusive Giveaway by FD & Aziera

Nak join ?? Klik banner di atas ni ye ^

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !! 

hoho banyaknya sis join .. segmen la give away la .. mana taknya .. 5 dalam 1 .. hehe .. kali memang gempak sebab banyak gila hadiahnya ... wow ! amazing .. apa lagi jom la join ramai-ramai . hehehe .. 

jom kita tengok hadiah2 nya :

 5 voucher diskaun RM10 + free postage dari CMC
1 purse dari De Lavenda Shop
1 baju peplum tribal dari Aziera
1 long necklace dari Dee's Closet Shop
5 animation banner blog dari Syiera
1 topup RM5 dari FD
2 header dari Nur Hatini
5 bloglist dari Nur Hatini
2 topup RM5 dari Nur Saadah
1 skin blogskin (specially made) dari Lobak Merah Jambu
2 topup RM5 (maxis) dari Miya GreenApple
2 topup RM5 dari Raja Farah Azian
2 header dari Nuradilla Shahirah
1 topup RM3 (celcom) dari Tashira
1 topup RM5 (celcom/maxis) dari Adila
5 header dari Shafiqah Rozi
1 topup RM5 (celcom) dari Izzah Ismail
5 bloglist dari Izzah Ismail
2 edit blog dari Izzah Ismail
1 topup RM10 dari Nur Syarfa'
1 topup RM3 dari Nur Syazlia
1 novel dari Akma *new*
3 zippy craft dari Shania *new*

Wow !! banyaknya hadiah .. apalagi ? jom lah join ramai2 .. huhuu .. 

ada tugas2 nya tau kejap eh :

Follow semua blog sponsor -already done !
Follow semua twitter - already done!
Semua yg kena like - already done !  

huh ! penat gilerww .. hahaha .. apapown , i wish i will win this giveaway .. huhuu .. wish me luck k , guys ? hehehe .. eh kejap ! belom tag orang .. haha ..

yg saya tag (jeng3) : Yumida Huda , Husna Hamizan

ya .. itu dia .. fuhh lega .. semua dh settle .. anda bila lg ?? tarikh dh nk tutup nih .. haha .. ok lah .. bye ! Annyeong hi gaseyo !

Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!

 
Nak join ? Klik [[SINI]]

Assalamu'alaikum Annyeong Haseyo Konichiwa !!

wah3 !! meriah betul banner ni kan ?? mana x nya dr owner yg awesome .. hehe .. hah .. lupa nak ckp .. hr ni sis ada join segmen .. taraaa !! happy gila2 !! byk betol hadiahnya .. nak tgk ?? jom !!


  • Bloglist Sebulan [April] X 20 (NabilaMedan)
  • Topup RM5 X 2 (Adib)
  • Review Blog X 3 (Izzati)
  • Hadiah Misteri X 3 (CikPensil)
  • Bantal Comel [35cmx35cm] X 1 (Yana)
  • Topup RM10 X 1 (SaidatulQifayah)
  • Brooch Felt X 2 (Eymasu)
  • Topup RM5 X 2 (Radhiah)
  • Topup RM5 X 1 (DalilahZamri)
  • Keychain X 1 (DalilahZamri)
  • Topup RM5 X 1 (BedakSejuk)
 Syarat2 nya pula .... :
1. Follow blog/twitter dan like sponsor [kalau tiada twitter/facebook boleh abaikan]
2. Buat entri - saya follow twitter dgn like je ! done !
- Tajuk "Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!" - done !
- Letak banner dan linkkan semula ke sini -done !
- Tag kepada rakan-rakan anda - saya tag org yg baca entry ni boleh kan ? done!
- Publish! - done !
3. Letak link entri dekat bahagian komen -done !
huh penatnya ! haha x pe .. :)

hah .. apa lagi ? jom lah join ramai2 .. saya tag awak semua yg baca entry ni .. jom la join ramai2 .. lg meriah tau !! ok la itu je .. Annyeong hi gaseyo !!

Giveaway by Glamoure Closet

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

Nak join ? Klik [[SINI]]

omo2 !! cepat2 la join yeh .. hadiah yg menarik menanti anda .. wah3 ! macam bes je .. Sis nak cuba nasib jap .. haha .. i hope i will be the lucky ! jyeahhh ..

Hadiah-hadiah nya ialah :

Pemenang Pertama akan mendapat 1 helai Maxi Dress
Pemenang Kedua akan mendapat  1 helai  Tudung
Pemenang Ketiga  akan mendapat 1 helai Tops atau Blouse.
Pemenang akan dipilih secara rambang ya..

haha .. itulah hadiah2 nya .. macam bes je kan ? apalagi , jomlah join ramai2 .. huhu .. itu je sis nak sampaikan .. wkwk .. k la .. Annyeong hi gaseyo !

Pencarian Bloglist Dan Blog Untuk Direview

Nak join ?? Tekan [[SINI]]

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !!

hye korang semua ! hari ni sis ada join segmen baru .. mai la habak mai join ramai2 .. hahaha .. syarat penyertaan nye simple matter la .. x caya ? gi la visit dia punya blog .. huhuhuu

meh kita tgk dulu cara dia memilih pemenang yeh .. :

50 percent ieyka akan percayakan pada mata ieyka. Makin cantik blog anda makin ieyka suka. So, cantikkan lah blog anda.
50 percent ieyka guna Random.org bila ieyka malas sangat.

Ieyka akan masukkan bloglist pada satu PAGE khas.
Ieyka mencari lebih kurang 50 ++++ pemenang, boleh?
Untuk review pula, ieyka akan review secara berkala dan 3 pemenang dalam satu entry. Setiap yang masuk bloglist setiap itu juga lah yang direview.

simple kan ? korang boleh tingkatkan trafik blog korang jugak tp kena bekerjasama k ? itu je .. Annyeong hi gaseyo .. :)

Minggu Pusat Sumber

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

hai3 ! long time no see ! sihat ? Alhamdulillah , semoga korang sihat sejahtera ..  harini nampak sangat kan yang sis banyak masa terluang .. huh padahal ada kerja sekolah .. hehe .. sis menaip ni pun boring sebab menunggu cerita korea tak start2 lagi .. hahaha ..

sis nak berkongsi satu cerita .. harap sudi membaca lah ye .. esok ada pelancaran minggu PSS di sekolah sis .. huhuhu.. dah lama sis menantikan minggu ini sebab minggu ni yang paling best tahu ? hehehe .. nampak sangat excited gila sis nih .. 

Sempena pelancaran esok , ada program 'fly' bersama Sayap-Sayap Tanarebt .. haha .. ingat nak naik kapal terbang ke apa ? tak ada lah .. ini nama buku novel .. tahu tak , novel ini ditulis oleh suami cikgu sis .. sapa yang minat sastera , boleh la baca buku ni .. sapa yang tak minat sastera pun , dialu-alukan juga membaca buku ini .. sis pernah jugak baca buku ni tapa tak habis baca sebab tahun lepas busy gila .. hahaha .. best jugaklah buku tu ..

Sempena minggu itu pula , ada 13 aktiviti2 yang disediakan .. Antaranya , kuiz minda , sweet dedication , permainan dalaman dan banyak lagi .. mesti korang jelous kan ?? hahaha .. just kidding la .. disebabkan sis ini PENGAWAS MEDIA , so kenalah ada tanggungjawabnya kan ?? hahahaa .. baiknya hati .. ecehhh .. hahaha .. tak sabarnya .. >.<

sebelum sis mengundurkan diri , terimalah serangkap pantun (ecehhhh) :

Putera singgah kedai di Pekan,
Cincin dibeli untuk si Puteri,
Silap dan salah harap diampunkan,
Semoga kita berjumpa lagi ..
 k la .. Annyeong hi gaseyo !!

Tips Gembira Sepanjang Hari

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

wah2 ! tiba-tiba sis nak post pasal benda ni kenapa ?? haha .. sis mestilah tahu korang sesekali mesti rasa macam sedih je . haha .. don't worry2 .. sis ada penawarnya .. insya Allah .. ianya membantu .. :)

 
Kesegaran dan minda positif mampu menambahkan semangat bagi melakukan tugasan seharian.
Perkara terbaik yang boleh dilakukan selepas membuka mata di pagi hari adalah:

1. Bersyukur

Bersyukur kerana anda masih diberi nafas pagi ini bagi melihat matahari dan menghirup segarnya udara kurniaan Allah. Bersyukur juga kerana anda masih diberi kesempatan untuki melakukan dan menjadi yang terbaik; pastinya lebih baik daripada yang semalam.

2. Tekad Bermotivasi

Ucapkan dalam hati dan kepada diri yang anda mahu bersemangat sepenuhnya. Dengarkan dan baca bahan bermotivasi sebelum memulakan tugas. Di waktu awal pagi, jangan buka email, baca newspaper, baca gosip-gosip mahupun join sesi mengumpat bersama kawan-kawan. Hal ini kerana ia menerbitkan energi negatif lalu menghalang anda dari bermotivasi sepanjang hari.

3. Tingkatkan Motivasi Diri Dengan Mencari Motivasi Terbaik

Motivasi harus dijaga. Sekiranya ia tidak dipelihara, ia akan menjadikan kita tidak bersemangat.

4. Mulakan Dengan Bismillah

Mulakan setiap tugasan yang ingin dilakukan dengan bismillah. Bismillah dapat menjauhkan kita daripada bisikan syaitan dan perasaan was-was.

5. Mulakan hari dengan ubah sikap. Tetapkan apa yang mahu dicapai.

6. Maafkan Semua Orang

Sebelum dan selepas bangun daripada tidur, maafkan insan di sekeliling kita. Memaafkan dapat menghilangkan segala kerungsingan dan keresahan hidup. Hati juga akan menjadi tenang dan tenteram apabila kita memaafkan insan lain.

insya Allah , info ini bermanfaat untuk kita semua .. ini hanya salinan dari laman web iluvislam yang banyak menceritakan hal-hal yang berkaitan dengan islam dan artikel-artikel yang menarik .. Jadi , lawatlah laman web tu bila2 masa ye .. 

Bittaufiq wannajah ! Annyeong hi-gaseyo ! 

Segmen UPkan Follower by Arkitek Hati

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

Meh2 join segmen ni sekali .. NAK JOIN ? Tekan [SINI] 

Hye you alls !! hari ni sis akan join satu segmen untuk kali kedua .. huhuhu (Untuk blog ni la) .. Segmen ni pown boleh tingkatkan trafik blog korang yang slow gila tu .. haha .. tak kutuk k .. sis pown trafik slow .. insya Allah , ada usaha ada hasilnya .. :)

Satu sentence yang menarik bagi sis ialah :

Budak HOT terasa panas kerana Neraka itu HOT .. Budak Cantik terasa cool kerana Syurga itu Cantik

haha !! rasanya itu aytnya kowt .. tak sure la .. tp lebih kurang je .. hehehee .. :)

k la .. Annyeong hi gaseyo !! :)

Pantun SAMSHSB vs STAR

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

huh ! berhabuk blog sis ni .. hahaha .. tak tahu kenapa .. seriously lama gila tak update .. sorry ehh korgg .. hehehe .. actually busy gila .. Entah lah .. aritu lawan catur .. sekarang kita cerita pasal pantun pula .. yeay !! hurmm .. 

Start berlatih pantun , memang kekok gila . semua form 4 .. so , ok lagi la kan .. memang syok sangat masa berlatih tu .. siap buat lawak lagi .. best sangat .. tak pernah diduga yang sis masuk pantun .. huhhu .. ada hikmahnya tergerak hati itu .. hahaha

sehari sebelum pantun , ada orang ambik blazer sebab nanti kitorg pakai blazer .. tengok si dia pakai blazer , so handsome ! eventhough dia tak handsome macam orang lain , tetap menawan .. wakakaka .. lawaklah .. hahaha .. 

masa sebelum lawan pantun , kawan lelaki sis asyik tengok korea jer .. sampai part pantun dia gagap .. sapa suruh tak berlatih .. kan ?? huhuhu .. lantak dia lahh .. haha .. time sis pakai blazzer "eh2 , nampak cun pulak aku ni .. haha" perasan lebih betul sis time tu .. 

masa lawan pantun , masing2 dah baca doa .. huhuhuu .. nervous gila .. sebab kitorang dah anggap diorang ni hebat tau .. lagipon diorang pown form 4 jugak .. pelik tuuu .. hurmm .. masa part sis (nasib baik pemantun keempat) gugup sikit la .. mau x nya gugup .. haha .. masa pembukaan , STAR dh gertak kitorg dah .. menggigil juga sis .. hahaha .. lawak gila ..

so the final decision , STAR menang .. memang bangga dengan diorang la sebab sumpahan tak terungkai .. hahaa .. tahun lepas kalah jugak lawan STAR .. tahun ni pun sama jugak .. huhuhuu .. tak pe .. cuba lagi next tiime .. huhuhuu .. belum lagi lawan dengan kisas ye dak ? hahaha

Huh ! Penat gila menaip .. semua itu hadiah untuk korang semua .. hahaha .. k la .. see you nesxt time .. sis nk gi blah .. haha .. Annyeong hi gaseyo !! :)

Chess Tournament di SAMSHSB

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !!

Hye you alls !! Sihat ?? Semoga korang sihat selalu .. (sbb ramai yg sakit .. hehe) iagak lama jugaklah kan sis tak update blog .. sebab busy dengan study , lawan chess lagi .. hampir 2 minggu sis tak masuk kelas .. disebabkan ? chess jugak .. hehehe

Aritu time lawan :

Permainan ada 9 pusingan .. huish , banyak kan ?? hehehe .. penat tahu ? hehe .. first day , memang gementar satu badan sebab sis first time wakil sekolah untuk catur .. then , masa first day , sis asyik tersalah  step je .. itu yang membuatkan sis tak menang2 tuh .. geram betoll .. tapi result untuk first day :

Pusingan 1 : kalah dengan budak melayu
Pusingan 2 : Seri dengan budak cina ( sebab stalemate )
Pusingan 3 : Kalah lagi .. hurmm
Pusingan 4 : Ouhh yeahh ! menang !! (lawan dengan budak cina tuu)


Point terkumpul : 1.5 mata 

Untuk second day pulak , ada 5 pusingan .. lagi penat .. sis rasa macam nak tidur je .. penat dan ngantuk sangat2 .. tu yang kalah tu .. hurmm .. tapi memang challenge lah kan .. ada sorg budak kisas aritu , memang tak pernah kalah dalam semua round .. cayalah !! haha .. untung kisas dapat dia .. hehehe .. 

Pusingan 5 : kalah
Pusingan 6 : seri
Pusingan 7 : kalah
Pusingan 8 : kalah
Pusingan 9 : kalah
Point terkumpul : 2 mata jerrr .. 
main ni individu .. tapi nanti mata dikumpulkan .. lawan catur kat sekolah sis sendiri tahu ?? dah dua tahun .. tahun depan tuan rumah sekolah lain pulak .. huhuhuu .. sis wakil untuk menengah atas .. memnag cubaan betul lah sis masa tu .. sampaikan sis menangis sebab asyik kalah je lepas main pusingan 8 .. hurmmm .. nampak sangat yang sis masih lemah lagi dalam main catur .. :)

sapa2 yang nak masuk tahun depan , buat elok2 eh .. jangan jadi macam sekolah yang budak nya baru dapat 0.5 mata .. hehehe .. hard work k ? Daerah Klang je .. hahahaha .. 

huh .. penatnya menaip .. huhuuu .. k la .. itu saja .. Annyeong hi-gaseyo !!

Story for now !

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

hello my dear ! yg hensem dn yg cntik dn yg lain2 !! of cuz korg tgh shopping skrg kn ? of cuz lahh .. hahaha .. hr sbtu .. dh lama sis x bercerita disbbkn oleh jadual yg padat .. dn sis kene main catur wakil sekolah .. btw , sis x akn lupa korg taw ! arini sis nk cerite best punya !

pasal barang kene rampas ! uhukuhuk :'(

masa hari selasa , balik ke klz mcm bese sbb pagi tu bacaan al-qur'an .. n then , pengawas ada perjumpaan .. lama gila ! huish ! ada kes apa ni .. kwn sebelah sis dh cuak dh .. "aq rasa ada spotcheck arinih dowh" muka sis pon ikut cuak jugak .. dlm hati dh kata , habislahhhh .. huish .. masa sis tgh belajar subjek prinsip akaun , pengawas masuk ' ada apa pulak ni?' dh saspen dh .. then pengws tu ckp yg team dia nk wt spotcheck .. OMO !! betul lahh !! masa spotcheck , naseb baik kwn baik sis yg check beg sis taw ! kalau x dgn gmbr2 sis skali kene amik .. dh ckp dgn dia " weh jgn check dompet aq taw !" sis pon kene penalti jugklah sebb pakai inai .. huh ! dh 2 mata penalti dh aq kumpul . saket aty .. tgk dr tingkp kn , kwn baik sis amik gmbr KyuHyun(SuJu) dn gmbr2 yg lain dr ddlm file sis sendiri .. dh kene penalti lagi .. uhuk2 !! slps tu kene koyak !!!!!!!! uhukuhuk .. :'(
sedih sis ..dh lah kene penalti pastu kene koyak krtsnyer ! button suju pown ada dia amik ! hurmmm .. mmg mcm nk kene bntai lah kn .. hahaha .. sebenarnya sis mmg x der niat nk bwk gmbr2 yg sis print tp sis yg terlupa sis ltk dlm tu .. masa cuti aritu sis kemas2 file kt rmh .. hurmmm .. naseb badan lah jwbnyer .. masa sis kt pintu belakang kls , budx form 5 panggil2 la .. sbb dpn klz sis budx form 5 .. "asilah2 !!" hurm ? pelik dh .. diorg panggil sis .. tp sis kene jumpe pegws dulu masa 2 .. then da abes jumpe tgk form dh duk diam .. apalagi sis cabut la tunggu kt pintu lg .. sbb pgws blom keluar .. tetibe br je nk masuk klz , ada org ckp " sapa asilah ? bg dia kerts ni " sis pown amik lah .. " sayalah asilah .. hahaha" kwn sis yg dgr pown tergelak-gelak .. kerts tu tanda sis x akn hadir klz slps wktu rehat sbb nk berlatih catur .. hurmmm .. lepas dowhh .. kelasnyer .. hehehe

itu jer ..? penat taw sis taip nih .. pnjg lebar .. huh ! k la .. Annyeong hi gaseyo !!

Segmen Tambah Followers 2013 By Hotmasakini

Klik [SINI] kalau nk join segmen uh !

Bismillahhirrahmanirrahim ..
Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

Hai korang semua !! pelikkan follower baru satu je ? hahaha ! sis hmpir fed up sbb blog sis yg lama dh x leh pakai .. sis pun x tahu cmner  nk edit .. huhuhuu .. BTW , sis dh mulakan hidup baru sis dgn blog ini ! hehehehe

cik adik dan cik abang ! jomlah sama2 meriahkan segmen nih .. hehehe

Selamat bersegmen !! 

Annyeong hi-gaseyo !!

Time For 2013 !

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

hai korg .. have a nice day right ? today , sis nk kongsi satu bende .. iaitu kita dah masuk 2013 !! hahaha .. then kt skolah sis kene wakil sekolah catur .. hhuhuh

itu je Annyeong hi gsaeyo !

Shoutbox