Exclusive Giveaway by FD & Aziera

Nak join ?? Klik banner di atas ni ye ^

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !! 

hoho banyaknya sis join .. segmen la give away la .. mana taknya .. 5 dalam 1 .. hehe .. kali memang gempak sebab banyak gila hadiahnya ... wow ! amazing .. apa lagi jom la join ramai-ramai . hehehe .. 

jom kita tengok hadiah2 nya :

 5 voucher diskaun RM10 + free postage dari CMC
1 purse dari De Lavenda Shop
1 baju peplum tribal dari Aziera
1 long necklace dari Dee's Closet Shop
5 animation banner blog dari Syiera
1 topup RM5 dari FD
2 header dari Nur Hatini
5 bloglist dari Nur Hatini
2 topup RM5 dari Nur Saadah
1 skin blogskin (specially made) dari Lobak Merah Jambu
2 topup RM5 (maxis) dari Miya GreenApple
2 topup RM5 dari Raja Farah Azian
2 header dari Nuradilla Shahirah
1 topup RM3 (celcom) dari Tashira
1 topup RM5 (celcom/maxis) dari Adila
5 header dari Shafiqah Rozi
1 topup RM5 (celcom) dari Izzah Ismail
5 bloglist dari Izzah Ismail
2 edit blog dari Izzah Ismail
1 topup RM10 dari Nur Syarfa'
1 topup RM3 dari Nur Syazlia
1 novel dari Akma *new*
3 zippy craft dari Shania *new*

Wow !! banyaknya hadiah .. apalagi ? jom lah join ramai2 .. huhuu .. 

ada tugas2 nya tau kejap eh :

Follow semua blog sponsor -already done !
Follow semua twitter - already done!
Semua yg kena like - already done !  

huh ! penat gilerww .. hahaha .. apapown , i wish i will win this giveaway .. huhuu .. wish me luck k , guys ? hehehe .. eh kejap ! belom tag orang .. haha ..

yg saya tag (jeng3) : Yumida Huda , Husna Hamizan

ya .. itu dia .. fuhh lega .. semua dh settle .. anda bila lg ?? tarikh dh nk tutup nih .. haha .. ok lah .. bye ! Annyeong hi gaseyo !

Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!

 
Nak join ? Klik [[SINI]]

Assalamu'alaikum Annyeong Haseyo Konichiwa !!

wah3 !! meriah betul banner ni kan ?? mana x nya dr owner yg awesome .. hehe .. hah .. lupa nak ckp .. hr ni sis ada join segmen .. taraaa !! happy gila2 !! byk betol hadiahnya .. nak tgk ?? jom !!


  • Bloglist Sebulan [April] X 20 (NabilaMedan)
  • Topup RM5 X 2 (Adib)
  • Review Blog X 3 (Izzati)
  • Hadiah Misteri X 3 (CikPensil)
  • Bantal Comel [35cmx35cm] X 1 (Yana)
  • Topup RM10 X 1 (SaidatulQifayah)
  • Brooch Felt X 2 (Eymasu)
  • Topup RM5 X 2 (Radhiah)
  • Topup RM5 X 1 (DalilahZamri)
  • Keychain X 1 (DalilahZamri)
  • Topup RM5 X 1 (BedakSejuk)
 Syarat2 nya pula .... :
1. Follow blog/twitter dan like sponsor [kalau tiada twitter/facebook boleh abaikan]
2. Buat entri - saya follow twitter dgn like je ! done !
- Tajuk "Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!" - done !
- Letak banner dan linkkan semula ke sini -done !
- Tag kepada rakan-rakan anda - saya tag org yg baca entry ni boleh kan ? done!
- Publish! - done !
3. Letak link entri dekat bahagian komen -done !
huh penatnya ! haha x pe .. :)

hah .. apa lagi ? jom lah join ramai2 .. saya tag awak semua yg baca entry ni .. jom la join ramai2 .. lg meriah tau !! ok la itu je .. Annyeong hi gaseyo !!

Giveaway by Glamoure Closet

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

Nak join ? Klik [[SINI]]

omo2 !! cepat2 la join yeh .. hadiah yg menarik menanti anda .. wah3 ! macam bes je .. Sis nak cuba nasib jap .. haha .. i hope i will be the lucky ! jyeahhh ..

Hadiah-hadiah nya ialah :

Pemenang Pertama akan mendapat 1 helai Maxi Dress
Pemenang Kedua akan mendapat  1 helai  Tudung
Pemenang Ketiga  akan mendapat 1 helai Tops atau Blouse.
Pemenang akan dipilih secara rambang ya..

haha .. itulah hadiah2 nya .. macam bes je kan ? apalagi , jomlah join ramai2 .. huhu .. itu je sis nak sampaikan .. wkwk .. k la .. Annyeong hi gaseyo !

Pencarian Bloglist Dan Blog Untuk Direview

Nak join ?? Tekan [[SINI]]

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !!

hye korang semua ! hari ni sis ada join segmen baru .. mai la habak mai join ramai2 .. hahaha .. syarat penyertaan nye simple matter la .. x caya ? gi la visit dia punya blog .. huhuhuu

meh kita tgk dulu cara dia memilih pemenang yeh .. :

50 percent ieyka akan percayakan pada mata ieyka. Makin cantik blog anda makin ieyka suka. So, cantikkan lah blog anda.
50 percent ieyka guna Random.org bila ieyka malas sangat.

Ieyka akan masukkan bloglist pada satu PAGE khas.
Ieyka mencari lebih kurang 50 ++++ pemenang, boleh?
Untuk review pula, ieyka akan review secara berkala dan 3 pemenang dalam satu entry. Setiap yang masuk bloglist setiap itu juga lah yang direview.

simple kan ? korang boleh tingkatkan trafik blog korang jugak tp kena bekerjasama k ? itu je .. Annyeong hi gaseyo .. :)

Minggu Pusat Sumber

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

hai3 ! long time no see ! sihat ? Alhamdulillah , semoga korang sihat sejahtera ..  harini nampak sangat kan yang sis banyak masa terluang .. huh padahal ada kerja sekolah .. hehe .. sis menaip ni pun boring sebab menunggu cerita korea tak start2 lagi .. hahaha ..

sis nak berkongsi satu cerita .. harap sudi membaca lah ye .. esok ada pelancaran minggu PSS di sekolah sis .. huhuhu.. dah lama sis menantikan minggu ini sebab minggu ni yang paling best tahu ? hehehe .. nampak sangat excited gila sis nih .. 

Sempena pelancaran esok , ada program 'fly' bersama Sayap-Sayap Tanarebt .. haha .. ingat nak naik kapal terbang ke apa ? tak ada lah .. ini nama buku novel .. tahu tak , novel ini ditulis oleh suami cikgu sis .. sapa yang minat sastera , boleh la baca buku ni .. sapa yang tak minat sastera pun , dialu-alukan juga membaca buku ini .. sis pernah jugak baca buku ni tapa tak habis baca sebab tahun lepas busy gila .. hahaha .. best jugaklah buku tu ..

Sempena minggu itu pula , ada 13 aktiviti2 yang disediakan .. Antaranya , kuiz minda , sweet dedication , permainan dalaman dan banyak lagi .. mesti korang jelous kan ?? hahaha .. just kidding la .. disebabkan sis ini PENGAWAS MEDIA , so kenalah ada tanggungjawabnya kan ?? hahahaa .. baiknya hati .. ecehhh .. hahaha .. tak sabarnya .. >.<

sebelum sis mengundurkan diri , terimalah serangkap pantun (ecehhhh) :

Putera singgah kedai di Pekan,
Cincin dibeli untuk si Puteri,
Silap dan salah harap diampunkan,
Semoga kita berjumpa lagi ..
 k la .. Annyeong hi gaseyo !!

Tips Gembira Sepanjang Hari

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

wah2 ! tiba-tiba sis nak post pasal benda ni kenapa ?? haha .. sis mestilah tahu korang sesekali mesti rasa macam sedih je . haha .. don't worry2 .. sis ada penawarnya .. insya Allah .. ianya membantu .. :)

 
Kesegaran dan minda positif mampu menambahkan semangat bagi melakukan tugasan seharian.
Perkara terbaik yang boleh dilakukan selepas membuka mata di pagi hari adalah:

1. Bersyukur

Bersyukur kerana anda masih diberi nafas pagi ini bagi melihat matahari dan menghirup segarnya udara kurniaan Allah. Bersyukur juga kerana anda masih diberi kesempatan untuki melakukan dan menjadi yang terbaik; pastinya lebih baik daripada yang semalam.

2. Tekad Bermotivasi

Ucapkan dalam hati dan kepada diri yang anda mahu bersemangat sepenuhnya. Dengarkan dan baca bahan bermotivasi sebelum memulakan tugas. Di waktu awal pagi, jangan buka email, baca newspaper, baca gosip-gosip mahupun join sesi mengumpat bersama kawan-kawan. Hal ini kerana ia menerbitkan energi negatif lalu menghalang anda dari bermotivasi sepanjang hari.

3. Tingkatkan Motivasi Diri Dengan Mencari Motivasi Terbaik

Motivasi harus dijaga. Sekiranya ia tidak dipelihara, ia akan menjadikan kita tidak bersemangat.

4. Mulakan Dengan Bismillah

Mulakan setiap tugasan yang ingin dilakukan dengan bismillah. Bismillah dapat menjauhkan kita daripada bisikan syaitan dan perasaan was-was.

5. Mulakan hari dengan ubah sikap. Tetapkan apa yang mahu dicapai.

6. Maafkan Semua Orang

Sebelum dan selepas bangun daripada tidur, maafkan insan di sekeliling kita. Memaafkan dapat menghilangkan segala kerungsingan dan keresahan hidup. Hati juga akan menjadi tenang dan tenteram apabila kita memaafkan insan lain.

insya Allah , info ini bermanfaat untuk kita semua .. ini hanya salinan dari laman web iluvislam yang banyak menceritakan hal-hal yang berkaitan dengan islam dan artikel-artikel yang menarik .. Jadi , lawatlah laman web tu bila2 masa ye .. 

Bittaufiq wannajah ! Annyeong hi-gaseyo ! 

Segmen UPkan Follower by Arkitek Hati

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

Meh2 join segmen ni sekali .. NAK JOIN ? Tekan [SINI] 

Hye you alls !! hari ni sis akan join satu segmen untuk kali kedua .. huhuhu (Untuk blog ni la) .. Segmen ni pown boleh tingkatkan trafik blog korang yang slow gila tu .. haha .. tak kutuk k .. sis pown trafik slow .. insya Allah , ada usaha ada hasilnya .. :)

Satu sentence yang menarik bagi sis ialah :

Budak HOT terasa panas kerana Neraka itu HOT .. Budak Cantik terasa cool kerana Syurga itu Cantik

haha !! rasanya itu aytnya kowt .. tak sure la .. tp lebih kurang je .. hehehee .. :)

k la .. Annyeong hi gaseyo !! :)

Pantun SAMSHSB vs STAR

Assalamu'alaikum ! Annyeong Haseyo ! Konichiwa !

huh ! berhabuk blog sis ni .. hahaha .. tak tahu kenapa .. seriously lama gila tak update .. sorry ehh korgg .. hehehe .. actually busy gila .. Entah lah .. aritu lawan catur .. sekarang kita cerita pasal pantun pula .. yeay !! hurmm .. 

Start berlatih pantun , memang kekok gila . semua form 4 .. so , ok lagi la kan .. memang syok sangat masa berlatih tu .. siap buat lawak lagi .. best sangat .. tak pernah diduga yang sis masuk pantun .. huhhu .. ada hikmahnya tergerak hati itu .. hahaha

sehari sebelum pantun , ada orang ambik blazer sebab nanti kitorg pakai blazer .. tengok si dia pakai blazer , so handsome ! eventhough dia tak handsome macam orang lain , tetap menawan .. wakakaka .. lawaklah .. hahaha .. 

masa sebelum lawan pantun , kawan lelaki sis asyik tengok korea jer .. sampai part pantun dia gagap .. sapa suruh tak berlatih .. kan ?? huhuhu .. lantak dia lahh .. haha .. time sis pakai blazzer "eh2 , nampak cun pulak aku ni .. haha" perasan lebih betul sis time tu .. 

masa lawan pantun , masing2 dah baca doa .. huhuhuu .. nervous gila .. sebab kitorang dah anggap diorang ni hebat tau .. lagipon diorang pown form 4 jugak .. pelik tuuu .. hurmm .. masa part sis (nasib baik pemantun keempat) gugup sikit la .. mau x nya gugup .. haha .. masa pembukaan , STAR dh gertak kitorg dah .. menggigil juga sis .. hahaha .. lawak gila ..

so the final decision , STAR menang .. memang bangga dengan diorang la sebab sumpahan tak terungkai .. hahaa .. tahun lepas kalah jugak lawan STAR .. tahun ni pun sama jugak .. huhuhuu .. tak pe .. cuba lagi next tiime .. huhuhuu .. belum lagi lawan dengan kisas ye dak ? hahaha

Huh ! Penat gila menaip .. semua itu hadiah untuk korang semua .. hahaha .. k la .. see you nesxt time .. sis nk gi blah .. haha .. Annyeong hi gaseyo !! :)

Shoutbox